ads2
ads2

۱۰ توصیه برای پیشگیری از حوادث خانگی

prbpj8dfzno036qf8o

گاهی وقت ها حوادثی در خانه اتفاق می افتد که ممکن است آسیب های جدی در پی داشته باشد اما خوشبختانه بیشتر این حوادث قابل پیشگیری هستتند و با کمی دقت و رعایت چند نکته ساده می شود جلوی آنها را گرفت. ۱۰ نکته زیر را امتحان کنید و تاثیر فوق العاده اش را ببینید.

۱) ظروف آشپزی را بازرسی کنید: هر چند وقت یک بار دسته قابلمه ها، ماهی تابه و زودپز را بررسی کنید و اگر پیچ آنها شل شده آن را محکم کنید. در صورت شل بودن پیچ دسته ها، ممکن است هنگام حمل قابلمه دسته ظرف جدا شده و قابلمه و غذای داغ داخل آن از دست شما رها شود و سوختگی و آسیب دیدگی به وجود بیاید.

۲) مراقب زودپز باشید: زودپز یکی از لوازم آشپزخانه است که در صورت بی دقتی می تواند حوادث شدید به بار آورد و حتی جان افراد را به خطر بیندازد. سوپاپ اطمینان در زودپز را همیشه به دقت شسته و از نظر مسدود نبودن به طور مرتب بررسی کنید . غذاهایی با قطعات ریز مانند گندم و جوی پرک و مواد غذایی که هنگام پخت کف می کنند و سر می روند در زودپر نریزید. در این صورت ممکن است دریچه خروج مسدود شود و زودپز منفجر شود. هیچ وقت در زودپز را قبل از پایین آمدن سوپاپ باز نکنید. اگر در زودپز نیاز به تعمیر دارد تا قبل از تعمیر از آن استفاده نکنید و در اولین وقت ممکن آن را تعمیر کنید.

۳) از لیز خوردن پیشگیری کنید: کف آشپزخانه را همیشه تمیز و خشک نگه دارید. خیس بودن کف آشپزخانه خطر لیز خوردن و افتادن را افزایش می دهد. در صورت ریختن غذا و چربی روی زمین سریع آن را تمیز کنید. بعد از شستشوی ظرف و یا شستن میوه ها و سبزی ممکن است کف آشپزخانه خیس و مرطوب شود که باید هرچه سریع تر آن را خشک کرد. نکته دیگر اینکه رطوبت مورد علاقه حشرات و جوندگان است و برای کنترل حشرات و جوندگان هم لازم است همیشه کف آشپزخانه را خشک نگه داشت.

۴)وسایل کابینت های بالایی را به دقت بردارید: گاهی وقت ها به دلیل نداشتن دسترسی و دید کافی هنگام برداشتن اشیا، آنها از روی کابینت یا ارتفاع سقوط کرده و موجب ایجاد جراحت، شکستگی و آسیب دیدگی در ناحیه سر و صورت یا دست ها و پاها می شوند. بهتر است وسایل و ظروف سنگین را در طبقات بالایی کابینت نگذارید. هنگام برداشتن ابزار و وسایل از طبقه های بالای کابینت از یک چهارپایه یا نردبان مخصوص استفاده کنید. در انتخاب چهارپایه دقت کنید و از چهارپایه مناسب استفاده کنید. استفاده از نردبان نامناسب خود می تواند موجب بروز حوادثی مانند شکستگی و ضرب دیدگی شود. مطمئن شوید چهارپایه یا نردبان تحمل وزن شما را دارد و قبل از بالا رفتن از نردبان ضامن و قفل ایمنی آن را ببندید. بعد از برداشتن وسیله مورد نظر از کسی بخواهید آن را از شما گرفته و در پایین آمدن به شما کمک کند. نردبان یا چهارپایه را روی سطوح لیز و ناصاف قرار ندهید.

۵) گوشه های تیز و برنده را برطرف کنید: گاهی ممکن است وجود گوشه های تیز و برنده در کنار کابینت، ظرف شویی یا اجاق گاز موجب ایجاد بریدگی و جراحت شود. این نقاط و گوشه های تیز و برنده از عوامل خطر در آشپزخانه به حساب می آیند و باید نسبت به برطرف کردن آنها حساس بود. این نقاط خطر گاهی با چند ضربه چکش صاف می شوند و همچنین می توان با استفاده از پشم شیشه یا چسب های پارچه ای روی آنها را پوشاند.

۶) مراقب ظروف شکستنی باشید: یک مشکل دیگر ترک خوردن و شکستن ظروف شکستنی است که به خصوص در فصول سرد بیشتر اتفاق می افتد. برای پیشگیری از وقوع این اتفاق از ظروف با کیفیت استفاده کنید. به یکباره آب جوش و غذای داغ را در ظروف نریزید و این کار را با احتیاط بیشتری انجام دهید.

۷) به ایمنی برق توجه کنید: کلیه وسایل و لوازم برقی مانند پلوپز، آب میوه گیری و چرخ گوشت را به طور مرتب از نظر ایمنی برق بررسی کنید. مراقب باشید سیم ها سالم و بدون نقص باشند. در صورت وجود پارگی و فرسودگی سیم ها را تعویض کنید. بدنه و سایر قسمت های وسایل برقی را همیشه تمیز نگه دارید و مراقب باشید در معرض رطوبت قرار نگیرند. هنگامی که از آنها استفاده نمی کنید، آنها را از برق بکشید.

۸) هنگام کار کردن با وسایل برقی احتیاط و دقت را فراموش نکنید: متاسفانه حوادثی مانند بریدگی و قطع انگشتان دست و برق گرفتگی در خانم های خانه دار شایع است. برای پیشگیری از این حوادث لازم است هنگام کار با وسایل برقی احتیاط و دقت ویژه به خرج داد. قبل از بستن در وسایلی مانند چرخ گوشت، مخلوط کن و سبزی خرد کن آنها را روشن نکنید. هنگام قراردادن و برداشتن مواد غذایی از وسایل برقی آنها را خاموش کنید و صبر کنید تا تیغه یا پره آن کاملا متوقف شود.

۹) از آتش سوزی پیشگیری کنید: برای پیشگیری از حریق در آشپزخانه وسایل آتش گیر مانند دستمال ها و دستگیره های آشپزخانه را از اجاق گاز دور نگه دارید و هنگام آشپزی لباس آستین گشاد و بلند نپوشید. وقتی غذا روی اجاق گاز در حال پخت است، آشپزخانه را به مدت طولانی ترک نکنید.

۱۰) استفاده از مواد سفیدکننده و ضدعفونی کننده را محدود کنید: یکی دیگر از حوادث شایع در خانم های خانه دار مسمومیت با بخارات مواد سفیدکننده و ضدعفونی کننده است. تا جای ممکن استفاده از این مواد را محدود کنید و ظروف و سطح را با آب گرم و مواد شوینده تمیز کنید. درصورت استفاده نکات ایمنی و بهداشتی را رعایت کنید. این مواد را طبق دستور العمل روی بسته و در غلظت مناسب استفاده کنید. هنگام استفاده برای ایجاد تهویه مناسب در و پنجره ها را باز بگذارید و از دست کش و ماسک استفاده کنید.

منبع:پرشین پرشیا

درباره نویسنده

نوشته های مرتبط

پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت نام در باشگاه مشتریان

نام و نام خانوادگی :

ایمیل :

تلفن همراه :