ads2
ads2

دستگاه اسپرسو ساز چگونه کار میکند

33489450HD7457_20500

دستگاه اسپرسو ساز چگونه کار میکند

گر به یک قهوه خانه یا کافه بروید و اسپرسو درخواست کنید چیزی که دریافت خواهید کرد یک لیوان شیشه ای با مقداری اندک از یک قهوه قوی و غلیظ خواهد بود. انواع مختلفی از اسپرسو وجود دارد مثل کاپوچینو, کاف لاته و کافه موکا. همگی مشترکا از یک شات قهوه اسپرسو تهیه می شوند. یک شات اسپرسو از طریق عبور دادن 1.5 انس یا 28 گرم اب جوش با فشار از میان قهوه آسیاب شده اسپرسو به دست می آید.اگر همه چی به خوبی پیش برود نتیجه یک مایع غلیظ قهوه ای تیره رنگ با مقداری اندک از کرم (کف) روی آن است .

فاکتورهای مختلفی برای ساخت اسپرسو وجود دارد. حرارت آب فشار, آب, فشردگی و اندازه قهوه آسیاب شده درون مخزن فاکتورهای اصلی در میان پروسه ساخت است. اسپرسوساز حرفه ای یا باریستا همگی این فاکتورها را کنترل می کند تا نتیجه اسپرسو حرفه ای شود بگذارید با اولین فاکتور یا متغیر آغاز کنیم; قهوه:

قهوه:

قهوه اسپرسو ترکیبی از انواع مختلفی از دانه های قهوه از کشورهای مختلف است. دانه ها بوداده می شوند تا تیره رنگ و روغنی گردند. سپس به خوبی آسیاب شده (از قهوه فرانسه خردتر می شوند) همانند دانه های شکر. هرچه بیش تر دانه های قهوه آسیاب و خرد شوند اسپرسو آهسته تر بیرون می آید. برای بهترین شات اسپرسو 25 ثانیه طول می کشد تا آب داغ از میان مخزن قهوه عبور کند.

ماشین ا سپرسو ساده:

برای عبور از بین قهوه ساده ترین نوع ماشین اسپرسوساز از فشار آب داغ درون لوله مسود شده استفاده می کند. این نوع ماشین ها قیمت اندکی دارند و به راحتی می توان از آن در یک سفر اردویی یک روزه استفاده کرد.
ماشین اسپرسو پیچیده:

در این نوع ماشین , قهوه در یک لوله فلزی مجتمع شده که به یک لوله منتهی به مخزن متصل است. مقدار کمی آب در مخزن قرار می گیرد که با فشار بخار آن اسپرسو تهیه می شود.

وقتی آب بر روی آتش گرم می شود فشار داخل لوله شکل می گیرد و تنها راه فرار آن به سمت بالای لوله است بنابراین قهوه که در بالای لوله قرار دارد بر سر راه این بخار با فشار قرار می گیرد.

چون یک سمت لوله درون آب قرار دارد بخار آب تنها راهی که در پیش رو دارد به سمت خارج لوله و در بالای ان است.

عیب این دستگاه این است که فشار بخار به حرارت آب بستگی دارد. حرارت باید به حدی بالا باشد که بتاند بخار را به بیرون هدایت کند. به همین دلیل ماشین های اسپرسو ساز خانگی از یک پمپ استفاده میکنند.

ماشین های اسپرسوساز پمپ دار:

این ماشین ها کمی پیچیده هستند ولی کار با آنها راحت است

مخزن: آب سرد برای ماشین اسپرسو در آن مخزن قرار می گیرد. این مخزن قابل جابجایی است

پمپ: این پمپ آب را با فشار از مخزن به محفظه حرارتی هدایت می کند.

محفظه حرارتی: این محقظه فلزی و دارای المنت های برقی حرارتی ر زیر خود است. این المنت به صورت سیم پیچ هستند و بسیار مشابه به ماشین پمپ عمل می کنند.

محفظه دارای یک دریچه یک طرفه می باشد که آب را به درون محفظه می کشاند و راه برگشتی ندارد.

فیلتر قهوه: محفظه ای برای نگهداری قهوه است و در داخل آن یک صافی قابل برداشتن قرار دارد که قهوه بر روی ان فشرده می شود. در پایین محفظه 2 خروجی کوچک برای خارج شدن مایع اسپرسو تعبیه شده است.

لوله بخار: برای گرم کردن و تزریق شیر به درون اسپرسوهای مختلف است. این بخش بین لوله های حرارتی قرار دارد. وقتی شخص این دریچه را به حالت بخار قرار می دهد بخار به درون شیر دمیده می شود

کنترل پنل:

این پنل شامل کلید خاموش و روشن, چراغ نشانگر و یک دریچه کنترل است. یک چراغ نماینده وضعیت ماشین به حالت روشن است و دیگری نشان دهنده آماده شدن حرارت در محفظه حرارتی است. دریچه کنترل برای انتقال آب به محفظه قهوه یا بخار از دریچه بخار است. این دریچه کنترل شامل 2 سوییچ کوچک برای کنترل پمپ و المنت حرارتی است

آماده کردن یک شات اسپرسو:

تصور کنید که ماشین آماده است و شما با روشن کردن آن منتظر گرم شدن آن و روشن شدن چراغ هیتر هستید که نشان می دهد آب به حرارت مناسب رسیده است (زیر حرارت جوش) سپس قهوه را درون محفظه مربوطه ریخته و دو فنجان کوچک را زیر هر خروجی قرار می دهید. سپس دریچه کنترل را در حالت اسپرسو قرار می دهید. این عمل باعث فعال شدن پمپ می شود که فشار محفظه حرارتی و آب گرم را به 15 اتمسفر می رساند(220 psi) این کار منتهی به عبور آب داغ از درون محفظه قهوه و به خارج از دریچه ها درون فنجان می شود.

پس از پر شدن فنجان ها شما باید سوییچ را در حالت وسط قرار داده

فرض می کنیم که می خواهیم مقداری شیر نیز به فنجان خود اضافه کنید به این منظور یعنی برای تهیه کافه لاته مقداری شیر سرد را درون ظرفی مخصوص زیر دریچه بخار قرار می دهید که درون محفظه منتقل می شود و شما دریچه بخار را نمی بینید.

سپس دریچه کنترل را در حالت بخار قرار داده در این زمان بخار با فشار از طریق خروجی بخار به درون شیر دمیده شده واگر خروجی بخار را به درون شیر بگذارید کف تولید می کند.

برگرفته از سایت:hyperclubz

درباره نویسنده

نوشته های مرتبط

پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت نام در باشگاه مشتریان

نام و نام خانوادگی :

ایمیل :

تلفن همراه :